woensdag 13 maart 2013

Banaan chocolade koekjes

Niet zo heel lang geleden had ik enorm veel zin in iets met banaan erin, maar ik had niet echt veel zin in het zoveelste bananenbrood.
Zodoende kwam ik na een tijdje zoeken uit op onderstaand recept.
Het zijn heel luchtige koekjes en helaas waren ze op voordat ik er een foto van kon maken.

Banaan chocolade koekjes

Ingrediƫnten

337gram bloem
2tl bakpoeder
1/2tl zout
1/4 tl baking soda
200 gram suiker
150 gram boter
2 eieren
1tl vanille extract
3 geprakte rijpe bananen
200 gram chocolade in stukjes gehakt (100gr extra puur, 100 gr puur)



Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg bakpapier op de bakplaat. Meng de bloem, bakpoeder, zout en baking soda in een kom en zet opzij.
Meng met een mixer de boter en het suiker tot het luchtig is. Doe dan de eieren en het vanille extract erbij. Zodra dit vermengd is mix dan de bananen erdoorheen. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot het net niet meer zichtbaar is. Roer dan de chocolade stukjes erdoorheen.
Maak hoopjes van het mengsel op de bakplaten. Je kan er grotere of kleine (2haps) koekjes van maken.
Bak in een voorverwarmde oven
12 to 15 minutes voor eetlepel koekjes (grote icescoop) +/- 36 koekjes.
9 a 10 minuten voor halve eetlepel koekjes (kleine icescoop) +/- 90 koekjes,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten